NÅGOT SOM VAR EN IDÉ HAR IDAG BLIVIT VERKLIGHET - DITTYRKE.SE ÄR LIVE!

För fem år sedan väcktes en tanke på Arbetsmarknadskunskaps nationella konferens. En tanke som blev till en idé som vi inte kunde släppa. Idén om att Arbetsmarknadskunskapslektionen fortsätter efter att vi varit i klassrummet. Idén om att föräldrar kan fortsätta samtalet om jobb och framtid vid köksbordet.

Arbetsmarknadskunskaps uppgift är att skapa engagemang, delaktighet och väcka nyfikenhet på ett sätt som leder till att studie- och yrkesvägledarna får fler dörrknackningar efter att vi varit på besök. Men vi vill lämna något mer konkret efter oss. Något som kan hjälpa ungdomarna att ta sig vidare i tankeprocessen utan oss. Ett verktyg som kan matcha ungdomarnas drivkrafter mot innehållet i jobben. Fem år senare är vi i mål! dittyrke.se är äntligen verklighet!

 

”Om du inte har mött en anaplastolog, en IT-arkitekt eller en automationsingenjör, hur ska du då kunna veta att dessa yrken finns?”

Kajsa Börjesson Projektledare dittyrke.se

Med hjälp av dittyrke.se kommer ungdomar och arbetssökande kunna matcha sina drivkrafter mot innehållet i olika yrken och på så sätt bredda sin valkompetens. Användarna kommer matchas mot yrken som de tidigare inte visste fanns samtidigt som de får reflektera över sina drivkrafter kopplat mot sitt framtida arbetsliv.

Under hösten erbjuder vi kostnadsfria digitala utbildningar för studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare och coacher i hur de kan använda dittyrke.se i sitt arbete. Dessutom erbjuds digitala Föräldramöten för vårdnadshavare som har en ungdom som står inför sitt gymnasieval. Mer information och anmälan hittar du här!