Arbetsmarknadskunskaps Kommunikatör Maria prisnominerad i Örebro

Pedagogiska priset delas årligen ut av Örebro kommun som en bekräftelse och uppmuntran på vikten av god pedagogik.

Priset ska ge inspiration och ett ökat fokus på pedagogens betydelse och bidra till bättre utbildning. Det var en överraskad Maria Kaikkonen som fick besked om nomineringen i veckan.
- Jag blev superglad och rörd, tänk att någon uppmärksammat lilla mig!

Maria har hållit över 600 lektioner och föreläsningar i arbetsmarknadskunskap. Hon delar nu tjänst som senior kommunikatör hos Handelskammaren Mälardalen och studie- och yrkesvägledare samt lärare vid Thoren Business School. Tillsammans med sitt team på totalt fyra kommunikatörer har Arbetsmarknadskunskap i Örebro träffat över 6000 elever hittills i år och pratat framtid, näringsliv och arbetsmarknad. Bakgrunden till nomineringen tror Maria handlar om engagemang och närvaro.
- När jag föreläser försöker jag alltid vara ödmjuk och nyfiken. Att möta barn, ungdomar och vuxna med humor i en blandad allvarsamhet, och med en god källkritik till informationen jag väljer att lyfta, tror jag är nyckeln till en härlig och genuin tvåvägskommunikation under våra möten med nya människor, miljöer och kulturer.

Maria poängterar att samarbetet med skolorna är en förutsättning för att projektet ska lyckas.
- Vi på Arbetsmarknadskunskap och Handelskammaren vill såklart uppmärksamma alla fantastiska pedagoger vi möter i skolorna när vi är ute och har lektioner i arbetsmarknadskunskap, utan dem hade inte vårt jobb varit lika roligt och givande som det är idag, de gör ett fantastiskt jobb!

Priset delas ut på lärardagen den 15 augusti. Nu håller vi tummarna för att Maria och Arbetsmarknadskunskap tar hem priset!

Läs mer om pedagogiska priset här