Arbetsmarknadskunskap - en del av vår strategi

Framtidens boende är snart här. Med paketboxar i området, kylskåp i entrén för matleveranser och fjärrstyrda lampknappar kommer hyresrätterna ta klivet in i framtiden. ``Möjligheterna är oändliga i fastighetsbranschen`` säger Magdalena Fager Lindgren, Mimer.

Beskriv kortfattat er verksamhet?
Mimer är Västerås allmännyttiga bostadsbolag och vi ägs av Västerås stad. Vi äger och förvaltar cirka 11 400 bostäder och över 22 000 västeråsare bor i våra hus. Vi vill vara ett alternativ för alla som söker ett bra boende i Västerås, och strävar därför efter att ha ett utbud som passar alla typer av människor, oavsett fas i livet, ekonomi eller bakgrund. ”En bra dag börjar hemma” är vår kunddevis som hjälper oss att i alla lägen sätta kunden först. Vi har totalt 162 medarbetare som varje dag arbetar efter våra värderingar omtanke, nytänkande och engagemang och samtidigt levererar en hög kvalitet. Medarbetarengagemanget hos oss är högt, faktiskt det 6:e högsta i Sverige enligt Great Place To Work 2020.

Hur påverkar digitaliseringen er verksamhet och vad är på gång inom branschen?
Möjligheterna är oändliga när det kommer till digitalisering i fastighetsbranschen och det är mycket på gång. Bland annat diskuteras frågan kring access väldigt mycket just nu, exempelvis hur nycklar kan ersättas och man istället får tillgång till en fastighet genom ett knapptryck med mobilen. Även tekniken inne i husen är på tapeten, då kan det handla om allt från fjärrstyrda lampknappar i lägenheterna till kylskåp i entrén för matleveranser. Framöver kommer fokus troligtvis ligga på att man som hyresgäst ska kunna koppla på olika tjänster till sitt hyreskontrakt beroende på vilket behov man har. Det kan det handla om tillgång till tvättstuga, co-workingytor i fastigheterna, paketboxar i området och så vidare. Vad som sen blir verklighet återstår att se.

Vilken typ av kompetens ser ni att ni behöver i framtiden?
När vi rekryterar nya medarbetare går vi ofta på attityd och inte enbart på kompetens, för kompetens kan vi lära våra medarbetare. En bra inställning och attityd är svårare att förändra. Viktiga egenskaper att ha framåt är att man klarar av att leda sig själv i förändring eftersom utvecklingen i samhället går otroligt fort idag. Förändring är både kul och nödvändigt. Kompetenser som vi ändå ser ett behov av framåt är inom projektledning och specialister på byggsidan samt inom teknik och IT för att vi ska kunna bli ännu mer digitala.

Varför är Arbetsmarknadskunskap viktigt för er?
Samarbetet med Arbetsmarknadskunskap är viktigt för oss då de når ungdomar i vår region och kan sprida framtida kompetensbehov och vikten av rätt inställning. På det sättet blir de en del i vår strategi att kunna hitta rätt medarbetare i framtiden.

 

Magdalena Fager Lindgren
HR-Utvecklare