AMK Dalarna på besök i Tyskland

Tillsammans med Hedemora kommuns satsning ``En väg in`` åker Arbetsmarknadskunskap Dalarna till Tyskland för att delta i seminarier kring hur integrationen och matchningen för unga nyanlända kan förbättras genom utveckling av lärare och digitala hjälpmedel.

Arbetsmarknadskunskap Dalarna har varit på besök i Tyskland för att delta i seminarier och olika workshops i projektet YOURNI. YOURNI är ett europeiskt samarbete kring integration där vi kommunikatörer från Dalarna deltar som en del av arbetet med "En väg in - Hedemora kommun". Syftet med YOURNI är att utveckla användningen av teknik i språkinlärning för unga nyanlända för att främja integration och matchningen på arbetsmarknaden.

Under veckan fick vi ta del av mycket användbar info om hur man jobbar i de andra deltagande länderna och framförallt i Tyskland relaterat till unga nyanlända, matchning mot arbetsmarknaden och användning av digitala verktyg inom dessa områden. Vi fick också möjlighet att besöka Handelskammaren och göra besök på en skola som jobbar mycket med nyanlända.

Under vår presentation deltog en representant från motsvarande Tyska skolverket och hon tyckte konceptet var mycket intressant. Vi hade möjlighet att presentera och diskutera vårt arbete med representanter från Italien, Tyskland, Turkiet och Nederländerna, berättar Ingrid Saksvik som är kommunikatör och projektledare i Dalarna och en av deltagarna på resan.

Läs mer om satsningen och Hedemora kommuns
arbete inom projektet "En väg in - Hedemora kommun"