Kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap

Vi letar efter dig som vill jobba på en arbetsplats där du får utlopp för ditt driv och engagemang och där du får bidra med att inspirera människor i Umeå-regionen. Du blir anställd av oss i Handelskammaren vilket ger dig ett stort kontaktnät med många möjligheter.

Vi föreställer oss att du älskar att ha roligt på jobbet och längtar efter att ta dig an en spännande utmaning. Din roll innebär att, efter intern utbildning, genomföra inspirerande och energiska föreläsningar i Arbetsmarknadskunskap för nyanlända svenskar runt om i Umeå-regionen. Du som person är intresserad av strategisk kompetensförsörjning och insatt i arbetsmarknadsfrågor samt har förmåga att ta till dig komplex information. Du har en naturlig förmåga att både få åhörare med dig och att våga ta för dig i olika sammanhang. Eftersom du kommer att träffa många människor i din roll som kommunikatör, allt från politiker och landstingsledning till representanter för stora och små företag, behöver du känna dig trygg med alla olika typer av människor och situationer. Som du förstår måste du taggas av att utvecklas samt uppmuntra andra.

Om du känner att du är en social och framåt person med relevant erfarenhet och en högskoleutbildning eller likvärdig erfarenhet i bagaget så kan du vara den person som vi letar efter! Lektionerna kommer att genomföras på svenska men vi ser gärna att du också pratar ett utomeuropeiskt språk. Då du i denna tjänst kommer att röra dig i hela Umeå-regionen så behöver du ha både körkort och tillgång till bil. Vill du veta mer om vår satsning så hittar du information om oss, vårt team och om Arbetsmarknadskunskap på vår hemsida.

www.handelskammaren.ac & www.arbetsmarknadskunskap.se kan du läsa mer om satsningen och du söker tjänsten via ”aktuella tjänster” på www.grimaldiab.se då vi i denna rekrytering samarbetar med Grimaldi Access. Vid frågor, kontakta Märta Grimaldi på 073-684 41 15. Välkommen med din ansökan senast den 29 april 2018.

Västerbottens Handelskammare är en privat näringslivsorganisation med 135 medlemsföretag i Umeå-regionen. Vi arbetar för att göra vår region bättre för företag genom Nätverk, Kunskap och Inflytande. Vår nya stora satsning är Arbetsmarknadskunskap - ett nytt ämne i skolan som nu även ska nå ut till nyanlända svenskar. Arbetsmarknadskunskap drivs av näringsliv, offentlig sektor och skola i ett engagerat samarbete och syftar till att få fler att välja utbildningar som leder till jobb. Arbetsgivarna i Umeå-regionen önskar anställa personer med rätt kompetens och våra nyanlända vill ha jobb. Vi vill förbättra matchningen!