En timme med energi i teknikens tecken

Arbetsmarknadskunskap erbjuder Energi- och teknikföreläsningar tillsammans med Energiföretagen för att synliggöra branschen. Ni som företag får möjligheten att möta ungdomar på deras arena och positionera både er själva och branschen.

Ungdomarna är intresserade av teknik men vet inte vad det innebär att arbeta med den. Det är här ni som energi- och teknikbolag kommer in i bilden - ni jobbar med att göra Sverige bättre. Problemet är bara att ungdomarna inte vet varför ni går till jobbet. Vi vet att vi kan nå dem tillsammans genom inspiration!

En av energi- och teknikbranschens största utmaningar är den framtida kompetensförsörjningen. Sverige behöver fler unga som utbildar sig inom teknik. Genom Arbetsmarknadskunskap och tillsammans med Energiföretagen får ni som företag möjligheten att möta ungdomar på deras arena och positionera både er själva och branschen. Ni erbjuds möjligheten att berätta vad ni gör, varför ni finns och vad det innebär att jobba hos er.

Arbetsmarknadskunskap träffar årligen omkring 50 000 skolungdomar i hela Sverige och vi vet hur de tänker. Tillsammans med er som företag kan vi få skoleleverna att förstå vad teknik innebär för er och vilka möjligheter branschen erbjuder. Vi vill välkomna dem in i en lysande framtid under en galet energisk timme.

Kika gärna på filmklippet om Energi- och teknikföreläsningen här!

Är du som företag intresserad av att veta mer, kontakta Jenny Gwitén!

Jenny Gwitén, ansvarig Energi- och teknikföreläsningen 
E-post: jenny.gwiten@arbetsmarknadskunskap.se
Telefon: 070-798 79 72